Є-Казна: уряд удосконалив єдину систему обслуговування бюджетів

Є-Казна: уряд удосконалив єдину систему обслуговування бюджетів

Укрінформ
Уряд затвердив постанову, що забезпечить проведення попередньої оплати на придбання обладнання, програмного забезпечення, послуг з їх встановлення та налаштування, послуг з адаптації єдиної платформи системи обслуговування бюджетів АС «Є-Казна».

Відповідна постанова була ухвалена під час засідання Кабінету міністрів 1 грудня, повідомляється на Урядовому порталі

"Для посилення захисту інформації у внутрішній платіжній системі Казначейства напрацьовано рішення щодо єдиної платформи з обслуговування бюджетів АС “Є-Казна”. Головна мета - запровадити централізовану модель казначейського обслуговування рахунків, які надходитимуть до Державної казначейської служби”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, використовуючи систему дистанційного обслуговування “Клієнт казначейства – Казначейство” та централізовану модель виконання дохідної частини, місцеві бюджети отримають можливість відслідковувати стан надходжень до бюджету в режимі реального часу без відвідування органу Казначейства.

Читайте також: У НБУ повідомили про роботу електронних платежів наприкінці 2017 року

Постанова «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117» забезпечить проведення попередньої оплати на придбання обладнання, програмного забезпечення, послуг з їх встановлення та налаштування, послуг з адаптації єдиної платформи системи обслуговування бюджетів АС «Є-Казна» з метою реалізації централізованої моделі казначейського обслуговування рахунків за надходженнями для Державної казначейської служби.

За даними Кабміну, впровадження АС “Є-Казна” дозволить зменшити витрати на підтримку територіальних майданчиків обробки інформації; оптимізувати бізнес-процеси обліку та проходження платежів; забезпечити можливість приймати управлінські рішення, що грунтуються на оперативній інформації, сформованій в режимі реального часу. Також система надасть можливість повної інтеграції з обліковими системами Державної фіскальної служби України (Електронний кабінет платника) та дозволить посилити захист інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-