В Укрзалізниці обговорють перспективи прямого маршруту до країн Балтії

В Укрзалізниці обговорють перспективи прямого маршруту до країн Балтії

Укрінформ
Керівники ПАТ «Укрзалізниця» та АТ «Литовські залізниці» обговорили перспективи відновлення прямого пасажирського сполучення України з країнами Балтії.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці

"У ході переговорів, що відбулися 30 листопада у Києві, керівники ПАТ «Укрзалізниця» та АТ «Литовські залізниці» обговорили перспективні напрямки співпраці. Зокрема, сторони окреслили перспективи розвитку проекту «Вікінг», обговорили тарифну політику щодо перевезення контейнерів, використання вагонів інвентарного парку. Учасники переговорів також окреслили перспективні проекти для спільної реалізації, що стосуються модернізації тепловозів Укрзалізниці та відновлення прямого пасажирського сполучення з країнами Балтії", - йдеться у повідомленні. 

Сторони наголосили на зростанні обсягів перевезень між країнами. За 10 місяців 2017 року обсяги перевезень вантажів між Україною та Литвою зросли на 95,7 тис. тонн і склали 1054,3 тис. тонн. Зокрема, імпорт в Україну зріс на 137,4 тис. тонн до 813,6 тис. тонн вантажів. Наступного року прогнозується збільшення імпортних перевезень нафтопродуктів та добрив, збільшення експорту зернових, мінеральних і будівельних вантажів до 10%.

Учасники зустрічі зазначили, що перевезення поїздом комбінованого транспорту «Вікінг» зросли за 10 місяців цього року до аналогічного періоду минулого року на 97% і склали 6658 TEU (умовних одиниць). У напрямку України ним переважно перевозиться сировина, одяг, риба, автозапчастини, полімери, тютюн, папір та ін. У напрямку Білорусі та Литви – миючі засоби, плитка, деревина, прокат чорних металів, вироби з каменю, алкогольні напої та ін.

ПАТ «Укрзалізниця» та АТ «Литовські залізниці» домовилися продовжувати роботу для збільшення обсягів перевезень між Україною та Литвою. «Ми зацікавлені у реалізації спільних проектів, співпраці з питань оновлення та технічного переоснащення, вивченні досвіду щодо моделі роботи державного перевізника для ефективного партнерства. Намітилися хороші тенденції для зростання експорту та транзиту. До кінця цього року один із наших поромів має вийти у море, який ми спільно експлуатуватимемо з Азербайджаном та Грузією. Це стане хорошим сигналом для компаній, що працюють у Чорноморському басейні. Ми відкриті у нових проектах, де залучаються нові вантажі, до вигідних і привабливих для партнерів умов», - зазначив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Читайте також: Укрзалізниця отримала перші 25 нових піввагонів

Він також повідомив про плани Укрзалізниці щодо оновлення тягового рухомого складу. Зокрема, обговорив можливість участі ЗАТ «Вільнюське локомотиво-ремонтне депо» у конкурсних торгах щодо послуг з комплексної модернізації двох тепловозів серії 2М62. 

Окрім того, литовська сторона підтвердила зацікавленість у реалізації проекту щодо прямого залізничного пасажирського сполучення України з країнами Балтії: ініціативи курсування поїзда Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига. Деталі реалізації проекту в подальшому опрацьовуватимуть експертні групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-