Укрзалізниця отримала перші 25 нових піввагонів

Укрзалізниця отримала перші 25 нових піввагонів

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" отримала перші 25 новозбудованих піввагонів із 250 за договором постачання.

Про це повідомляє Залізничний інформаційний портал.

"ПАТ "Укрзалізниця" прийняло в експлуатацію перші 25 піввагонів із 250, що передбачені договором постачання до кінця першого кварталу 2018 року. Договір укладено 6 листопада 2017 року за результатами публічних закупівель в системі Prozorro. Загальна вартість закупівлі - 299,940 млн з ПДВ", - йдеться у повідомленні.

Наступну партію - 25 напіввагонів від виробника - ТДВ "Попаснянський вагоноремонтний завод" Укрзалізниця очікує у січні, решту - по 100 піввагонів у лютому та березні 2018 року.

Для оновлення парку вантажного рухомого складу наразі в системі публічних закупівель "ProZorro" також оголошено 10 тендерних процедур щодо придбання загалом 2250 піввагонів з терміном постачання у першому півріччі 2018 року.

Читайте також: Укрзалізниця: На маріупольському напрямку кількість вантажних поїздів збільшили до 21

Окрім того, за інформацією Залізничного інформаційного порталу, триває робота щодо отримання кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку для закупівлі  вантажних піввагонів за принципами  і правилами закупівель ЄБРР.

"Окрім закупівлі напіввагонів, ПАТ "Укрзалізниця" будує цей затребуваний рухомий склад на власних потужностях. З початку 2017 року три заводи-філії товариства  вже виготовили 2202 піввагони: Дарницький вагоноремонтний завод - 747, Панютинський - 1137 та Стрийський - 318. Це найбільші обсяги за останні 7 років", - розповів в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-