Прямі іноземні інвестиції в економіку України зросли майже на 6% - Держстат

Прямі іноземні інвестиції в економіку України зросли майже на 6% - Держстат

Укрінформ
Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України (акціонерний капітал нерезидентів) на 1 жовтня 2017 року становив 39,719 млрд дол., що на 5,9% більше від показника на початок року.

Про це повідомляє Державна служба статистики в експрес-випуску.

За цей період в акціонерний капітал нерезидентів надійшло 1,218 млрд дол. США нових інвестицій, при цьому відтік становив 305,9 млн дол., а позитивна переоцінка - 1,303 млрд дол.

Інвестиції зовнішньоекономічної діяльності у січні-вересні надходили із 76 країн світу, при цьому найбільшим інвестором став Кіпр з обсягом вкладень 464,6 млн дол., далі йдуть Нідерланди - 210,4 млн дол., замикає трійку Велика Британія - 203,6 млн дол. 

Найвагоміші обсяги надходжень прямих інвестицій були спрямовані до підприємств промисловості - 464,4 млн дол., установ та організацій, що здійснюють фінансову та страхову діяльність, - 248,8 млн дол. 

Читайте також: Держстат повідомляє про зростання зарплат майже на 20%

Держстат також повідомляє, що у січні-вересні п.р. українські підприємства здійснили вкладення 10,2 млн дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу) до 12 країн світу. Найбільші обсяги прямих інвестицій з України були спрямовані до Швейцарії, Латвії, Угорщини та Чехії. 

У Держстаті зауважили, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м.Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-