Цьогоріч вперше продадуть понад мільйон електромобілів - експерти

Цьогоріч вперше продадуть понад мільйон електромобілів - експерти

Укрінформ
У третьому кварталі 2017 року було продано 287 тис. гібридних та електромобілів, що на 63% більше, ніж в аналогічному кварталі минулого року. 

Про це йдеться у повідомленні Асоціації автовиробників України з посиланням на дані Bloomberg.

"Згідно з даними Bloomberg, за три місяці (липень-вересень) було продано 287 тис. гібридних та електромобілів, що на 63% більше, ніж в аналогічному кварталі минулого року, і на 23% більше порівняно з другим кварталом", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Китай припадає більш ніж половина світового продажу (161 тис. шт.). Європа стала другим за розміром ринком для електромобілів, на неї припадає 24% продажу в третьому кварталі. На третьому місці знаходиться Північна Америка.

Експерти Bloomberg New Energy Finance (BNEF) прогнозують, що цього року вперше буде продано понад мільйон електромобілів. З розвитком інфраструктури і збільшенням максимального пробігу на одній зарядці ринок електротранспорту почав зростати. У 2017 році багато традиційних виробників, від Jaguar до Volvo, оголосили про намір випустити електромобілі найближчими роками.

Читайте також: До 2025 року Volkswagen планує випустити 40 нових моделей електромобілів

Кілька країн анонсували нові цілі з розвитку чистішого транспорту. Так, Франція і Велика Британія оголосили, що заборонять продаж нових автомобілів на бензині і дизелі до 2040 року. Нідерланди планують добитися того ж до 2030 року. Китай також розглядає заборону на традиційні автомобілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-