Порошенко делегував двох представників до комісії з призначення членів НКРЕКП

Порошенко делегував двох представників до комісії з призначення членів НКРЕКП

Укрінформ
Президент України визначив двох представників Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Про це йдеться на офіційному сайті Президента

"Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про визначення осіб до складу Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, були визначені двоє осіб, які будуть включені до складу Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів нацрегулятора від Президента України, - це президент всеукраїнської громадської організації "Енергетична асоціація України" Василь Котко та президент всеукраїнської громадської організації "Асоціація "Укргідроенерго" Семен Поташник.

Читайте також: Нацкомісія назвала причини можливого зростання тарифів на світло

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2016 року був прийнятий закон про національного регулятора, Порошенко підписав цей закон у листопаді того ж року. Уже в березні 2017 року Президент України затвердив план ротації голови та членів НКРЕКП. 

Відповідно до плану ротації, звільненню у термін не пізніше 6 місяців з дня набрання чинності Закону України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг" підлягають члени комісії Юрій Голляк та Володимир Євдокимов; у термін не пізніше 12 місяців – члени комісії Вікторія Морозова і Борис Циганенко; у термін не пізніше 18 місяців - голова НКРЕКП Дмитро Вовк і член комісії Руслан Машляківський. За умов роботи лише двох членів НКРЕКП, рішення нацрегулятора не можуть бути легітимними через відсутність кворуму.

Наразі новий склад НКРЕКП формується за участю конкурсної комісії, до якої входять представники парламенту, уряду та Президента України. 

У жовтні 2017 року Кабінет міністрів та Верховна Рада уже затвердили свої кандидатури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-