Нафта сорту Brent знижується, WTI перейшла до зростання на торгах

Нафта сорту Brent знижується, WTI перейшла до зростання на торгах

Укрінформ
Ціни на нафту відзначають різноспрямовану динаміку в п'ятницю: котирування європейського маркерного сорту Brent незначно знижуються, американського бенчмарку WTI - пробують рости.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent знизилися на 0,40 відсотка до $61,62 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську нафту WTI до цього часу торгувалися близько позначки $55,22 за барель, на 0,2 відсотка вище попереднього закриття.

Одним з головних чинників, через які ралі на нафтовому ринку перервалося, аналітики називають зростання видобутку сировини в США.

США за тиждень наростили виробництво нафти до рекордних 9,65 мільйона барелів за добу, що перевищує рівень середини 2016-го майже на 15 відсотків, свідчать дані Управління енергетичної інформації (EIA).

У фокусі уваги трейдерів - тижнева статистика про динаміку бурової активності в США від нафтосервісної компанії Baker Hughes.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 26,19-29,49 гривні

Крім того, "ведмежі" настрої на ринку підігрів прогноз Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). У своєму нещодавньому огляді відомство знизило прогноз зростання глобального попиту на нафту на 100.000 барелів за добу в поточному і наступному роках до 1,5 мільйона барелів за добу і 1,3 мільйона барелів за добу відповідно.

Водночас основну підтримку ринок продовжує отримувати від обмеження видобутку нафтоекспортним картелем ОПЕК і виробниками, що не входять до нього.

"Пакт ОПЕК+ забезпечив зниження запасів і відновлення нафтових котирувань, - сказали аналітики ABN Amro. - За нашими розрахунками, ралі на нафтовому ринку продовжиться в 2018 році, і ціни піднімуться до $75 за барель".

Наступне засідання ОПЕК, на якому учасники угоди обговорять успіх спільної справи і подальшу політику, заплановано на 30 листопада у Відні. Серед гравців ринку зміцнюється впевненість у тому, що нафтовиробники домовляться про продовження пакту, дія якого закінчується в березні 2018 року, до кінця наступного року.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 61,29 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,38 долара за барель, що на 2 центи вище за рівень закриття торгів ($61,36).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-