Фонд держмайна пропонує переглянути список об'єктів заборонених до приватизації

Фонд держмайна пропонує переглянути список об'єктів заборонених до приватизації

Укрінформ
У Фонді державного майна пропонують переглянути список об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

Про це повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці y Facebook.

«Фонд державного майна України пропонує переглянути список об'єктів заборонених до приватизації, або розробити новий закон до якого включити лише ті підприємства, які дійсно мають стратегічне значення для держави», - написав Трубаров.

Він зазначив, що майже 200 підприємств, які за програмою Тріаж мають бути приватизовані знаходяться в забороні. І левова частка з них не несе жодного стратегічного значення. Мінагрополітики має 41 підприємство зі статусом стратегічності. Полтавський, Ніжинський, Радивилівський хлібокомбінати, радгоспи, коконосушарки, конярства, закінчуючи Укрспиртом.

Читайте також: Укртелеком хочуть відправити на нову приватизацію

«У чому їх стратегічність, це звичайні підприємства, котрі лобістськими шляхами потрапили під заборону для приватизації. За державою повинні залишатися лише ті об'єкти, які забезпечують безпеку, обороноздатність, інфраструктуру. Мінкультури і те має 6 стратегічних підприємств, міністерство соцполітики - 14, Мінекономрозвитку - 31. Держава має бути регулятором, а не самостійно вести господарську діяльність. Майже кожна 4 справа НАБУ саме по корупції на держпідприємствах. Фонд звертається до Комітету з питань економічної політики Верховної Ради із закликом внести зміни в діючий закон, або розробити новий», - зауважив Трубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-