Чиказька біржа запускає торги причорноморською пшеницею та кукурудзою

Чиказька біржа запускає торги причорноморською пшеницею та кукурудзою

Укрінформ
Чиказька товарна біржа і Чиказька торгова палата (CME Group) у грудні 2017 року розпочинають торгівлю терміновими контрактами на причорноморську пшеницю та кукурудзу на базі цінових індексів Platts. 

Про це пише AgroPortal із посиланням на повідомлення на сайті біржі.

"Торгівля контрактами стартує 18 грудня, повідомляється на сайті CME Group. Контракт на пшеницю базується на індексі Platts Russian Wheat 12,5% FOB. Контракт на кукурудзу оцінюватиметься на основі української зернової - FOB Black Sea Platts", — йдеться у повідомленні.

Як оцінюють аналітики компанії, Причорноморський регіон, який охоплює Росію та Україну, розширить експортний потенціал у 2017/18 р. 

"Чорноморський регіон є великим гравцем у світовій торгівлі пшеницею та кукурудзою, і очікується, що він експортуватиме 50 млн т і 25 млн т кукурудзи цього урожайного року", - сказав керуючий директор з сільськогосподарської продукції CME Group Тім Андрісен.

Читайте також: Українські аграрії зібрали 55 мільйонів тонн зернових та зернобобових

Два нові ф'ючерсні контракти будуть доступні для торгівлі на CME Globex або для відправки для клірингу через CME ClearPort та будуть перераховані і підпорядковані правилам CBOT.

Також уточнюється, що валюта контрактів пшениці та кукурудзи - долар США. Обсяг лота - 50 тонн.

Як відзначає видання, раніше CME Group у 2012г. запустила контракти на постачання причорноморської пшениці, але проект не увінчався успіхом, оскільки базувався на пшениці різних країн походження - Росія, Румунія, Україна. Трейдери визнали такий підхід нераціональним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-