Укрзалізниця закликала держкомпанії до співпраці щодо корпоративної відповідальності

Укрзалізниця закликала держкомпанії до співпраці щодо корпоративної відповідальності

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця пропонує створити Всеукраїнську ініціативу з підвищення корпоративної відповідальності, відкритості та прозорості державних компаній. 

Про це повідомив Директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності ПАТ «Укрзалізниця» Ростислав Курінько на зустрічі представників центральних органів виконавчої влади, державних підприємств і експертної спільноти.Така ініціатива, на думку менеджменту товариства,  має об’єднати держкомпанії з найбільш значним впливом на розвиток України та допомогти їм стати більш відповідальними і відкритими по відношенню до населення. 

Захід відбувся за підтримки Мережі Глобального договору ООН в Україні. Учасники обговорили роль та місце державних підприємств у забезпеченні сталого розвитку країни.

«Державні підприємства впливають на життя величезної кількості людей, є стратегічними активами України, але водночас потребують нових векторів розвитку. Укрзалізниця наразі  працює над підвищенням ефективності управління та відкритості, а також відповідальності товариства як перед працівниками, так і суспільством. Корпоративна соціальна відповідальність  Укрзалізниці є базовим компонентом, який враховано у  ключових напрямках розвитку компанії та в цілому її стратегії. Запрошуємо державні компанії долучитися до ініціативи Укрзалізниці та об’єднати зусилля для координації роботи, обміну досвідом та найкращими практиками, що дасть якісно новий поштовх для розвитку України», – закликав Ростислав Курінько.

Читайте також: «Євроколія» має стати реально діючим інфраструктурним об’єктом - Кравцов

Він зазначив, що ПАТ «Укрзалізниця» прагне стати лідером серед компаній державної форми власності за результатами комплексної реалізації напрямків діяльності товариства у сфері КСВ. «Діяльність Укрзалізниці має глобальний вплив на безліч аспектів життя держави. Робота компанії позначається на економіці країни, екології, соціальному розвитку регіонів, на багатьох інших векторах. Тому ми працюємо над тим, щоб підвищити соціальну відповідальність Укрзалізниці як одного з найбільших працедавців країни, зробити компанію привабливою для працівників, підвищити енерго- і ресурсоефективність товариства та рівень безпеки залізничного транспорту. Вся система корпоративного управління Укрзалізниці будуватиметься на принципах прозорості, відкритості та підзвітності, активно залучатиме стейкхолдерів до процесів прийняття рішень щодо реалізації напрямків КСВ товариства. Укрзалізниця стане компанією з людським обличчям», – розповів Ростислав Курінько.

Він також зауважив, що  КСВ допоможе підвищити ділову репутацію Укрзалізниці та покращити відносини  компанії з державою та суспільством.

На зустрічі також був презентований нефінансовий звіт компанії НАЕК «Енергоатом» – першого державного підприємства, що випустило окремий нефінансовий звіт згідно з міжнародними стандартами.

Голова правління Мережі Глобального договору в України Тетяна Сахарук наголосила на необхідності впровадження світових стандартів у діяльність державних підприємств.  Вона повідомила що незабаром буде розроблена Стратегія сталого розвитку України  з урахуванням цілей ООН.

«Сподіваюся, що в наступному році ми будемо обговорювати нефінансові звіти за результатами соціально-відповідальної діяльності вже більшої кількості державних компаній. Дуже хотілося б, щоб ми рухались до досягнення цілей ООН у галузі сталого розвитку спільно та в партнерстві».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-