Антимонопольний комітет підтверджує змову в тендерах для портів - НАБУ

Антимонопольний комітет підтверджує змову в тендерах для портів - НАБУ

Укрінформ
Антимонопольний комітет України підтвердив підтвердив версію НАБУ про змову під час закупівель днопоглиблювальних робіт для морських портів.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

"Антимонопольний комітет України підтвердив факт антиконкурентних узгоджених дій службових осіб ДП "Адміністрація морських портів України"» (АМПУ) та представників низки підприємств-учасників торгів на закупівлю послуг із експлуатаційного днопоглиблення, що призвели до спотворення результатів процедури закупівлі і, як наслідок, до привласнення коштів ДП "АМПУ", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначили в НАБУ, йдеться про торги на днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів. Загальна сума штрафу, накладеного на підприємства, становить понад 80 млн грн.

Так, згідно з повідомленням, упродовж 2015-2016 років ДП "АМПУ" здійснило низку закупівель послуг на днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів. За результатами торгів було укладено договори з ТОВ "Іріда", ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв" та ПП "Інфлот-Данубіус Ейдженсі". За версією слідства, ці закупівлі здійснено за завищеними майже у два рази цінами.

Читайте також: АМКУ виявив "змову" та оштрафував учасників тендеру на днопоглиблення

"Зібравши достатньо інформації, що засвідчила можливий антиконкурентний характер дій із боку учасників торгів, НАБУ передало частину матеріалів до АМКУ. Зазначені матеріали стали підставою для відкриття справ за ознаками антиконкурентних узгоджених дій та винесення АМКУ вердикту щодо наявності відповідного факту. В результаті на ТОВ "Іріда" накладено штраф у розмірі 1 млн 466 тис. грн, на ТОВ "Інфлот-Данубіус Ейдженсі" – 3 млн 640 тис. грн, на ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв" – 76 млн 430 тис. грн", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому в НАБУ нагадують, що у вересні 2017 року АМКУ визнав змову у діях учасників торгів із закупівлі робіт та послуг із днопоглиблення у порту "Южний" за зверненням Бюро. Два підприємства, які вдалися до цих антиконкурентних узгоджених дій, АМКУ оштрафував на суму близько 23 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-