ДПЗКУ вже отримала 17 заявок на постачання зернових майбутнього врожаю

ДПЗКУ вже отримала 17 заявок на постачання зернових майбутнього врожаю

Укрінформ
Державна продовольчо-зернова корпорація України вже отримала перші заявки у межах закупівлі озимих культур майбутнього врожаю.

Про це повідомляє прес-служба корпорації

"Корпорація вже отримала 17 заявок на постачання понад 18 тисяч тонн зернових в рамках закупівлі озимих культур майбутнього врожаю. Далі фахівці ДПЗКУ та представники страхових компаній оглядають посіви в регіонах та з тими, хто проходить оцінку, укладають договори", - йдеться у повідомленні.

Серед лідерів по кількості заявлених тонн зернових є підприємства Дніпропетровської та Хмельницької областей. Також в цьому сезоні надійшли заявки від підприємств Дніпропетровської, Київської, Вінницької та Миколаївської областей, які не перший рік співпрацюють з корпорацією по форвардній програмі.

«Програму закупівлі зернових розпочато восени, аби дати можливість аграріям отримати завчасно обігові кошти для весняно-польових робіт та закупити більш дешеві засоби захисту рослин та паливо ще до початку сезону. Також форвардна програма розпочата заздалегідь, щоб сільгоспвиробники мали змогу своєчасно розпочати весняну форвардну програму», - наголосив в.о. голови правління Дмитро Гавриш.

Читайте також: Поставки українського зерна до Китаю можуть зрости

За його словами, це перший етап масштабної форвардної програми, у межах якої планується проавансувати українських сільгоспвиробників на суму понад 1,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-