У Раді будуть думати як заохотити інвестиції Фонду ОПЕК

У Раді будуть думати як заохотити інвестиції Фонду ОПЕК

Укрінформ
У Верховній Раді не вистачило голосів на прийняття в цілому законопроекту «Про ратифікацію Угоди про заохочення та захист інвестицій між Україною та Фондом міжнародного розвитку ОПЕК».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу .

Голова парламенту Андрій Парубій спочатку декілька разів ставив на голосування пропозицію прийняти в цілому законопроект, але голосів не вистачало, потім він запропонував направити законопроект в комітет на доопрацювання, а також повернути проект суб’єкту законодавчої ініціативи. Жодна із пропозицій не була підтримана. 

Представники фракції «Опозиційний блок» виступали проти ратифікації цієї угоди через те, що Угода не буде діяти у Криму і тимчасово окупованих територіях Донбасу і, відповідно, туди інвестиції залучатися не будуть. Без голосів депутатів цієї фракції парламенту не вистачало голосів за прийняття будь-якого рішення. 

Згідно з Регламентом, якщо законопроект не підтримується депутатами, він вважається відхиленим.

Разом із тим депутат Віктор Пинзеник від фракції БПП наголосив на засіданні, що цей «законопроект передбачає ратифікацію вже укладеної угоди».

У результаті спікер оголосив про початок розгляду іншого питання порядку денного.

«Я буду радитись з юристами як нам діяти в даній ситуації...І ми з юристами виробимо механізм, як ми зможемо його поставити і розглянути в залі», - зазначив Парубій.

Читайте також: Кабмін монетизував розрахунки за субсидіями - Данилюк

Відповідна Угода була  підписана 26 травня 2017 року. 

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі  Максим Нефьодов, представляючи законопроект зазначив, що угода направлена на міжнародно-правове забезпечення фінансової підтримки та інвестиційного співробітництва фонду з Україною на додаток до існуючих двосторонніх і багатосторонніх угод, відповідно до яких держави-члени ОПЕК надають таку підтримку.

За його словами, дія угоди обмежувалася в Криму і м. Севастополі до відновлення повної юрисдикції над ними та на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей. «Оскільки Україна не може гарантувати повний та ефективний захист інвестицій на цих територіях», - наголосив він.

Заступник міністра додав, що реалізація положень Угоди сприятиме вільному використанню економічних ресурсів, зокрема підтримці малих і середніх підприємств у сфері інфраструктури, енергетики та агропромислового комплексу, що у свою чергу сприятиме поліпшенню рівня життя населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-