Більша частина українських банків може стати приватними товариствами - депутат

Більша частина українських банків може стати приватними товариствами - депутат

Укрінформ
У разі прийняття законопроекту №5592-д для банків з січня 2018 року знімуть обмеження на існування виключно у формі публічних акціонерних товариств (ПАТ).

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему "Публічність акціонерних товариств: новий зміст, нові перспективи (обговорення законопроекту №5592-д) сьогодні, 6 листопада, розповів народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко, повідомляє кореспондент агентства.

"Що стосується змін до законопроекту в частині корпоративного управління безпосередньо банківського сектору, то тут пропонується зняти обмеження для банків існувати виключно у формі ПАТ (публічне акціонерне товариство - ред.) і більша частина банків зможе стати приватними акціонерними товариствами (ПрАТ - ред.). Це, безумовно, полегшить життя банкам, на нашу думку, хоча деякі норми щодо діяльності публічних товариств все одно будуть на банки розповсюджуватися", - заявив Довбенко.

Читайте також: Банкам дозволять залучати приватний капітал - законопроект

Також, за словами народного депутата, законопроект чіткіше врегульовує питання вирішення суперечностей при застосуванні загального акціонерного законодавства та профільного.

Нагадаємо, згідно з законопроектом №5592-д (Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів), який планується до розгляду Верховною Радою у другому читанні у листопаді 2017 року, з 1 січня 2018 року повинні бути змінені критерії публічності акціонерних товариств, способи та обсяг розкриття інформації акціонерними товариствами, порядок емісії цінних паперів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-