В Укрпошті розповіли, як можна зекономити 4 мільйони за опалювальний сезон

В Укрпошті розповіли, як можна зекономити 4 мільйони за опалювальний сезон

Укрінформ
Закупівля Укрпоштою всього обсягу газу для власних потреб через Prozorro дозволить зекономити протягом опалювального сезону понад 4 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили в ПАТ "Укрпошта".

"Закупівля невеликих обсягів газу в регіонах ускладнена низькою конкуренцією постачальників, що призводило часто до відміни тендерів та відсутності поставок газу. Крім того, під час опалювального сезону ціни на природний газ зростають на 20-25% і постачальники вимагають постійного перегляду умов договору. Закупивши для потреб Укрпошти весь необхідний обсяг газу, ми не залежимо від регіональних тендерів та коливань цін на це паливо, вчасно розпочали сезон у всіх областях та при цьому плануємо відчутно зекономити. Вже зараз вартість природного газу у Нафтогазу на 12% більше від тієї ціни, по якій ми закупили весь обсяг палива. Тобто ми тільки за листопад заощадимо 0,7 млн грн для компанії, а за весь опалювальний сезон економія складе більше 4 млн грн», - сказав заступник генерального директора із закупівель Укрпошти Олександр Наход. 

Читайте також: 40% електронної комунікації Укрпошти з клієнтами відбувається через Viber

Компанія закупила 3,3 млн куб метрів природного газу за ціною 8,5 тис. грн з ПДВ за 1 тис. куб. м для опалення поштових відділень, автобаз та центрів сортування. Тендер на закупівлю природного газу проводився через систему публічних закупівель Prozorro. Весь обсяг вже закачаний у сховища Укртрансгазу та споживатиметься в поточному режимі об'єктами регіональної мережі Укрпошти. 

Як повідомляв Укрінформ, для забезпечення газом своєї мережі в опалювальний сезон Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг у вересні видала Укрпошті ліцензію на право постачання природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-