Гройсман запропонував канадському бізнесу проекти в Україні

Гройсман запропонував канадському бізнесу проекти в Україні

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман подякував громадським організаціям Канади та українській громаді за всебічну підтримку України та запевнив, що український уряд готовий запропонувати Канаді нові проектиу сфері реформи держуправління, охорони здоров’я, охорони довкілля, енергозбереження, в ІТ- та агросекторах.

Про це він сказав під час зустрічі з громадою та підприємцями Канади, повідомляється на Урядовому порталі.

«Нам потрібно використовувати наш потенціал, бути більш об’єднаними навколо нашої ідентичності, культури і, врешті, успіху України. Зі свого боку ми готові запропонувати Канаді нові проекти на реалізацію оголошених пріоритетів – зокрема, у реформі державного управління, охорони здоров’я, охорони довкілля та енергозбереження, а також в ІТ-секторі та агровиробництві», - відзначив глава уряду.

За його словами, наразі настав час знову відкрити для себе Канаду і відкрити нову Україну для Канади.

«Цієї осені парламент прийняв безпрецедентні ініціативи – освітню, пенсійну і медичну реформи. Так, у нас ще дуже багато проблем. Але неправі ті, хто каже, що нічого не міняється. Ми зламали уже більшість тих схем системної, вертикально організованої корупції, на яких наживався попередній режим. Коли триває велика робота, для бізнесу, для тих, хто готовий інвестувати, – це добрий час», - підкреслив Гройсман.

Читайте також: Гройсман: На наступний рік передбачено понад 40 мільярдів на будівництво доріг

Він також поінформував, що українська економіка демонструє поступове зростання, яке цього року, за прогнозами експертів та НБУ, становитиме не менше 2%, а наступного – 3-3,2%, і відзначив, що таке зростання – у тренді розвитку провідних європейських країн, проте за умов впровадження реформ та збереження набраної швидкості трансформацій може бути й більшим – до 5-6% щороку вже у короткостроковій перспективі.

У цьому контексті глава уряду наголосив, що Канада є однією з найбільш пріоритетних країн-партнерів для України, і нагадав, що товарообіг між двома країнами зріс на 74% з початку року, а послугами – на 58%. Окрема увага приділяється участі канадських бізнесменів у приватизації українських держактивів, а також реалізації спільних інвестиційних проектів, додав він.

Зі свого боку представники української спільноти Канади запевнили, що всебічно підтримують Київ – передусім, у питаннях соціальних реформ, приватизації, використанні можливостей Угоди про вільну торгівлю. За їх словами, Канада може і буде відігравати велику роль в економічній розбудові України та в питанні примирення, адже має великий досвід миротворчих процесів.

Згідно з повідомленням, участь у зустрічі взяли керівники Українсько-канадської палати, Конгресу українців Канади, відомий канадський бізнесмен і меценат українського походження Джеймс Темертей, українські та канадські дипломати.

Загалом українська діаспора в Канаді налічує 1,2 млн громадян. Cеред них – ціла плеяда видатних канадців українського походження: всесвітньо відомий скульптор Лео Мол, художник Вільям Курилик, єдиний українець – кавалер Хреста Вікторії Філіп Коновал, легендарний хокейний гравець Уейн Грецкі, меценат Петро Яцик, перша канадська жінка-космонавт Роберта Боднар, командувач Сухопутними військами Канади Пол Вінник. Українці також широко представлені серед політичної еліти Канади як на федеральному, так і провінційному рівнях. Посаду міністра закордонних справ Канади обіймає українка за походженням Христя Фріланд, зазначили в Кабміні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-