Нафта Brent вперше за два роки перевищила $60

Нафта Brent вперше за два роки перевищила $60

Укрінформ
Ціни на нафту торгуються з незначною різноспрямованою динамікою у понеділок, при цьому в п'ятницю вартість нафтових марок Brent і WTI досягала рекордів на оптимізмі з приводу можливості продовження угоди ОПЕК+ і статистиці за кількістю бурових установок у США за тиждень.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,05% - до 60,10 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла на 0,02% - до 53,91 долара за барель. У п'ятницю вартість марки Brent уперше з 3 липня 2015 року перевищила 60 доларів за барель, WTI - подолала рівень в 54 долари за барель уперше з 1 березня.

Нафтові ціни в понеділок торгуються різноспрямовано, але залишаються біля найвищих значень на оптимізмі ринку щодо можливості продовження угоди ОПЕК+. Минулого тижня наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд сказав, що королівство підтримує продовження угоди ОПЕК+ про скорочення видобутку нафти, він при цьому не уточнив, на який термін, на його думку, необхідно продовжити угоду.

Пізніше генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо прокоментував цю заяву, наголосивши, що організація вітає чіткий прогноз наслідного принца Саудівської Аравії про необхідність досягнення стабільності нафтових ринків та утримання її після першого кварталу 2018 року.

ОПЕК і ряд країн, які не входять в організацію, домовилися в кінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів за добу з жовтневого рівня. Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. У травні термін її дії був продовжений на дев'ять місяців - до кінця березня 2018 року.

Читайте також: Ірак повернув контроль над 40 нафтовими свердловинами

Статистика американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a GE Company (BHGE) між тим продовжує підтримувати нафтові ціни. За даними компанії, за тиждень, який закінчився 27 жовтня, кількість бурових установок у США знизилася на чотири штуки, або на 0,4%, до 909 штук. У річному виразі кількість установок зросла на 359 штук, або в 1,6 разу. Кількість нафтових бурових установок при цьому зросла на одну одиницю, до 737 штук.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 60,41 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 60,36 долара за барель, що на 23 центи вище за рівень закриття торгів ($60, 13).

Фото: shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-