Прихід компанії Ryanair стане важливим сигналом для іноземного інвестора – Довгань

Прихід компанії Ryanair стане важливим сигналом для іноземного інвестора – Довгань

Укрінформ
Прихід авіакомпанії-лоукоста Ryanair на український ринок буде важливим сигналом для іноземних інвесторів.

Про це йдеться у коментарі заступника міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктора Довганя, який передано Укрінформу.

"Прихід компанії Ryanair дуже важливий для України не тому, що це дешеві авіаквитки. Це можливість для українських громадян в контексті безвізу попадати за адекватні гроші в країни Європи, це величезний сигнал для іноземного інвестора. Уявіть, коли летить в літаку якийсь невеличкий інвестор, хоче інвестувати в будівництво цеху десь в Кропивницькому, і чує, що Ryanair не дають можливість зайти в Україну, він одразу моделює цю ситуацію на себе і думає, ну якщо не пускають такі компанії, то що робити мені, малому бізнесу?", - заявив Довгань.

Читайте також: У реформуванні транспортної галузі корисним є досвід Польщі – заступник міністра

Водночас, він зазначив, що умови діяльності лоукостів в Україні відрізняються, наприклад, від умов, які існують на цьому ринку у Польщі. 

"У контексті польского досвіду, дійсно, колеги з Міністерства транспорту розказували про свій досвід з Ryanair, щоб ми не повторювали їхніх помилок. Але це не можна порівнювати, тому що зовсім різна ситуація з розвитком аеропортів у Польщі і в Україні. В Польщі аеропорти отримують субсидії з боку Європейської комісії за ріст пасажиропотоку. В Україні аеропорти не отримують жодних державних субсидій, а як державні підприємства наповнюють державний бюджет. Тому Міністерство інфраструктури однозначно за європейські дешеві квитки, за Ryanair, за інші авіакомпанії для того, щоб ми отримали якісний європейський сервіс на авіаперевезення", - зазначив заступник міністра інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-