Польща дає 100 мільйонів злотих на перехід

Польща дає 100 мільйонів злотих на перехід "Мальховіце-Нижанковичі" – Парубій

Укрінформ
Українська і польська сторони домовились сприяти прискоренню завершення будівництва нового переходу між країнами "Мальховіце-Нижанковичі", що попередньо заплановано на 2020 рік.

Про це  сказав журналістам Голова Верховної Ради Андрій Парубій після огляду місця будівництва пункту пропуску в рамках робочого візиту до Польщі для участі у Конференції парламентських традицій Центральної та Східної Європи  (Підкарпатське воєводство), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вклали попередньо таку систему прерогатив, які з переходів стимулюватимемо в першу чергу. Очевидно цей перехід Нижанковичі є прерогативою номер один для нас. І ми домовились,  що зробимо все можливе, щоб максимально пришвидшити його будівництво", - зазначив він.

Також Парубій нагадав, що цей перехід буде повністю збудовано за кошти польської сторони.

"Станом на сьогодні в бюджеті вже передбачено 100 млн злотих. Завершена вся проектна документація, і в великій мірі залежить від фінансів, наскільки швидко цей проект буде реалізований", - підкреслив спікер.

Він додав, що попереднім строком завершення будівництва  переходу визначений 2020 рік.

"Зараз наше завдання полягає в тому, щоб зняти всі перепони, щоб цей перехід відкрився швидше. Проте повинна бути завершена формальна частина: нота про пішохідний перехід. На наступний рік має бути збудована інфраструктура переходів", - зазначив очільник ВР.

При цьому він повідомив, що Україна запланувала на наступний рік кошти у бюджеті на будівництво під’їзної дороги до нового переходу.

Читайте також: Будівництво автомагістралі Via Carpatia: Київ і Варшава домовилися про співпрацю

Окрім огляду місця будівництва переходу, заплановано також огляд вже діючих переходів "Корчова-Краківець" та "Медика-Шегині". Українська і польська делегації ознайомилися з  інфраструктурою пункту пропуску та технологією здійснення прикордонно-митного контролю.

Раніше Голова ВР зазначав, що у 2018 році планується відкрити 4 нових переходи: 2 - на Львівщині, 1 - на Волині й 1 - на Закарпатті.

Цей проект дозволить розвантажити існуючі 8 пунктів перетину кордону між Україною та Польщею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-