Регіони отримають 35% коштів, що надійдуть до Державного дорожнього фонду - Омелян

Регіони отримають 35% коштів, що надійдуть до Державного дорожнього фонду - Омелян

Укрінформ
Відповідно до затвердженого механізму розподілу коштів з Державного дорожнього фонду, регіони України отримають 35% коштів.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян 20 жовтня під час інспекції будівництва дороги Т-15-08 «Калинівка-Снігурівка-Березнегувате» на Миколаївщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 1 січня 2018 року в Україні запрацює Державний дорожній фонд. Це гарантоване джерело фінансування доріг, яке не залежить від уряду чи від будь-кого. Він буде розподілений наступним чином: 60% коштів йтиме на дороги державного значення, за них відповідатиме «Укравтодор» і він бере на себе зобов’язання обслуговувати борги попередніх років. 35% підуть на області і ними розпоряджатиметься місцева влада,  ще 5 % буде виділятися на фінансування заходів безпеки», - сказав Омелян.

Читайте також: Омелян: При 50 мільярдах на рік ми повністю відновимо автошляхи в Україні

Він також зауважив, що жодних механізмів, які б впливали на розподіл коштів у ручному режимі, наразі немає. Отож всі отримають їм належне.

Також у рамках децентралізації «Украводору» з державного рівня на обласний буде передано 120 тисяч кілометрів доріг з відповідним фінансуванням.

«Кожна область буде знати скільки вона має доріг й коштів і спільно з громадами вирішуватиме, що саме ремонтувати чи будувати в першу чергу», - зауважив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-