Омелян: При 50 мільярдах на рік ми повністю відновимо автошляхи в Україні

Омелян: При 50 мільярдах на рік ми повністю відновимо автошляхи в Україні

Укрінформ
За чотири роки в Україні буде повністю відновлена автошляхова магістраль. В наступному році і в подальші роки буде значно збільшене фінансування на ремонт і будівництво доріг з дорожнього фонду.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян 20 жовтня під час інспекції будівництва дороги Т-15-08 "Калинівка-Снігурівка-Березнегувате" на Миколаївщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В наступному році ми очікуємо 33 млрд грн на будівництво доріг з дорожнього фонду. До 2020 року ця сума має вже бути вдвічі більшою. За нашими розрахунками, при фінансуванні 50 млрд грн на рік ми відновимо дороги вже за чотири роки", - сказав Омелян.

Він також зауважив, що не має на увазі будівництво автобанів, бо це інші розрахунки. "В українських реаліях це 1 мільйон євро за один кілометр, тому наразі про це не йдеться", - сказав міністр.

Він також нагадав, що в 2017 році сума на ремонт доріг становить 20 млрд грн, а в минулому вона сягала лише 10 млрд грн.

Міністр також висловив переконання, що дороги будуватимуться і за кошти місцевих громад.

Що стосується Миколаївщини, то він відзначив суттєвий прогрес у цьому питанні. "Я приїздив сюди торік, і був прикро вражений. Зараз все набагато краще. Дорога Т-15-08, на якій ми зараз стоїмо, ще донедавна була в жахливому стані. Сьогодні ми бачимо, що її ремонтують за новими технологіями, і сподіваюсь, за наявності достатнього фінансування, вона буде здана ще до кінця року", - зазначив міністр.

Читайте також: Омелян обіцяє ще один автобан до Львова

За інформацією Служби автомобільних доріг Миколаївської області, на ремонт 48 км дороги "Калинівка-Снігурівка-Березнегувате" потрібно близько 480 мільйонів гривень. Всі гроші мали бути виділені за рахунок обласного та районного бюджетів. Левова частка цих коштів – 448 мільйонів гривень мала надійти в бюджет з митного експерименту, який в цьому році практикується на Миколаївщині.

"Наразі на наші рахунки надійшло біля 200 мільйонів гривень і вони вже повністю освоєні, треба ще біля 300 млн. Ситуацію стримує те, що коштів від митного експерименту наразі надійшло менше, ніж було заплановано. Але ми сподіваємося на допомогу уряду. Ця дорога з'єднає два районних центри області з виходом на Миколаїв та Херсон", - сказав начальник Служби автодоріг області Сергій Ткаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-