Бюджет-2018 Рада розгляне із суттєвим відставанням від плану

Бюджет-2018 Рада розгляне із суттєвим відставанням від плану

Укрінформ
У порядку денному засідання Верховної Ради на 20 жовтня відсутній законопроект №7000 "Про державний бюджет України на 2018 рік".

Це витікає з порядку денного пленарного засідання на 20 жовтня.

Водночас, згідно з календарним планом роботи Ради, наступне пленарне засідання відбудеться 7 листопада, а до цього депутати працюватимуть з виборцями, в комітетах, комісіях і фракціях.

Таким чином, депутати вже вийшли за раніше ухвалений графік розгляду основного фінансового документу країни на наступний рік. А проект держбюджету може бути внесений на розгляд не раніше 7 листопада.

Нагадаємо, наприкінці вересня Комітет Верховної Ради з питань бюджету схвалив орієнтовний графік розгляду проекту закону про державний бюджет на 2018 рік.

Відповідно до цього графіка, 22 вересня - представлення проекту держбюджету на пленарному засіданні, не пізніше 1 жовтня депутати і комітети мали розглянути проект закону, сформулювати пропозиції до законопроекту і направити їх до Комітету ВР з питань бюджету.

Комітет 2-15 жовтня мав розглянути пропозиції депутатів до проекту закону, висновки Рахункової палати і підготувати таблицю пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи.

Читайте також: Рева запевнив, що підвищення пенсій не викличе інфляції

Було заплановано, що розгляд законопроекту у першому читанні (схвалення бюджетних висновків Верховною Радою) мало відбутися 19-20 жовтня.

Кабінет Міністрів України 21 жовтня - 2 листопада мав підготувати до другого читання відповідний законопроект за участю уповноважених представників Бюджетного комітету. При цьому подати підготовлений до другого читання законопроект уряд мав не пізніше 3 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-