Укрпошта піднімає тарифи: посилки за кордон здорожчають на 43%

Укрпошта піднімає тарифи: посилки за кордон здорожчають на 43%

Укрінформ
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), затвердила нові граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку, відповідно до яких з наступного року послуги Укрпошти зростуть у середньому на 16%, максимально - на 43,2%.

Про це повідомляється на сайті НКРЗІ з посиланням на рішення, яке було ухвалене на засіданні комісії 17 жовтня. 

"ПАТ "Укрпошта" надало для розгляду пакет документів із розрахунками збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку в середньому на 16%, а саме: на пересилання поштових відправлень у межах України на 12,3% та до іноземних держав – на 43,2%. 15 вересня поточного року проведено засідання відповідної робочої групи, де було визнано наявність підстав для перегляду тарифів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Укрпошта запустила АРІ для е-commerce - створити відправлення тепер простіше

Зазначається, що рішення про затвердження нових граничних тарифів в установленому законодавством порядку буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Нові тарифи наберуть чинності з 1 січня 2018 року.

Як уточнили в НКРЗІ, розгляд питання було ініційовано ПАТ "Укрпошта" у зв’язку із набранням чинності нової редакції Порядку регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку (затвердженого рішенням НКРЗІ від 23.05.2017 № 260, - ред.), а також через зростання собівартості послуг. 

Пунктом 1 розділу V Порядку регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку визначено, що підставою для перегляду тарифів є зміна ставок податків і зборів (обов’язкових платежів), мінімального рівня заробітної плати, ставок орендної плати, цін і тарифів на паливно-енергетичні та матеріальні ресурси, які не залежать від господарської діяльності операторів поштового зв’язку, але впливають на рівень планової собівартості операторів поштового зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-