У Польщі сподіваються, що газовий інтерконектор з Україною запрацює ще в 2020 році

У Польщі сподіваються, що газовий інтерконектор з Україною запрацює ще в 2020 році

Укрінформ
Кінцевою датою початку експлуатації газового інтерконектора між Україною і Польщею є 2022 рік, але в Польщі сподіваються, що він запрацює ще в 2020 році.

Про це під час українсько-польського газового форуму у рамках III Енергетичного конгресу у Вроцлаві заявив заступник голови правління компанії Gaz-System (оператор польських газопроводів) Артур Завартко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для нас кінцевою датою (початку експлуатації інтерконектора) є жовтень 2022 року, але очікуємо на 2020-2021 роки”,- зазначив Завартко.

За його словами, з польського боку кордону триває будівництво необхідного елементу інтерконектора - газопроводу  “Германовіце-Страхоціна”.

“Нам залишається добудувати 1,5 км газопроводу і газовимірювальну станцію. Ми готові це швидко зробити, якщо українські колеги це також зроблять”,- зазначив представник Gaz-System.

Читайте також: Інтерконектор з Польщею дозволить Україні стати газовим хабом - Укртрансгаз

За його словами, польському та українському газовим операторам в цьому році вдалося дещо збільшити пропускну здатність існуючого польсько-українського газопроводу з 1,5 млрд куб.м до майже 2 млрд куб.м на рік.

“Ми в цьому зробили невеликий крок уперед. Операторськими зусиллями нам вдалося упродовж нетривалого періоду часу, коли до газосховищ не закачувався газ, збільшити пропускну здатність на газопроводі до 1,9 млрд куб.м газу на рік”,- поінформував Завартко.

Він нагадав, що новий газовий інтерконектор між Україною та Польщею дасть можливість збільшити транспортування газу між країнами до не менше 5 млрд куб.м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-