Мінекономіки: Україна постачатиме машинобудівне обладнання у Білорусь

Мінекономіки: Україна постачатиме машинобудівне обладнання у Білорусь

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомляє про досягнуті домовленості  щодо поставок українськими підприємствами машинобудівного обладнання у Білорусь.

Про це йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку за підсумками третього засідання білорусько-української робочої групи по співробітництву з питань промисловості і виробничої кооперації, яке відбувалося в Білорусі 11-13 жовтня. 

"Під час засідання робочої групи Юрій Бровченко (заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, - ред.) і заступник міністра промисловості Білорусі Дмитро Корчик узгодили пріоритетні напрямки співпраці у поточному році та обговорили плани на 2018 рік. Домовилися про співпрацю між українським «Електроважмашем» і білоруським «БЕЛАЗом», «УкрНДІспецсталь» і Борисовським заводом автотракторного електрообладнання. Також планується розвивати співробітництво між Сумським машинобудівним заводом і Пінським заводом засобів малої механізації", - йдеться у повідомленні. 

Крім цього, Бровченко оглянув ряд білоруських підприємств («МАЗ», «ЮНИСОН», «БелАЗ», «БАТЭ», Пінський завод засобів малої механізації, ВАТ «Гомсельмаш») та обговорив можливості співпраці українських компаній з Центром механізації БелЖД.

Читайте також: Мінекономіки анонсувало черговий раунд переговорів про вільну торгівлю з Туреччиною

Нагадаємо, за результатами 2016 року товарообіг між Україною і Білоруссю досяг позитивної динаміки у порівнянні з минулими роками і почав зростати. Уже за 5 місяців 2017 року товарообіг між Україною і Республікою Білорусь склав $1,64 млрд – це на 25,4%, або $331,7 млн більше, ніж обсяги торгівлі товарами за цей же період 2016 року. Обсяг експорту українських товарів до Республіки Білорусь становив $426,9 млн – на 44,7% більше, ніж за 5 місяців 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-