Мінекономіки анонсувало черговий раунд переговорів про вільну торгівлю з Туреччиною

Мінекономіки анонсувало черговий раунд переговорів про вільну торгівлю з Туреччиною

Укрінформ
У кінці жовтня відбудеться VIII раунд переговорів про укладення Угоди про вільну торгівлю з Туреччиною. Будуть обговорені стратегічні для цієї Угоди питання - ступінь доступу товарів на ринки обох країн.

Про це повідомила торговий представник - заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталя Микольська в ефірі 5 каналу.

"Для України важливо, щоб ця Угода покривала якомога більше секторів українського експорту, оскільки Туреччина є країною, яка дуже сильно захищає своє сільське господарство і ряд промислових секторів і, як правило, не дає безмитного ввезення для імпорту", - зазначила вона.

Микольська назвала дві важливі обставини, про які вже вдалося домовитися у ході перемовин щодо ЗВТ між Україною та Туреччиною.

"На сьогодні сторони на найвищому рівні домовилися, що Угода покриватиме якомога більше секторів, у тому числі - і продовольчі продукти. Другий важливий момент - сторони домовилися, що інтенсифікують переговорний процес. Це означає, що до кінця жовтня у нас уже відбудеться раунд переговорів, де ми будемо більш детально обговорювати цей ступінь можливого доступу", - зазначила вона.

Читайте також: Україна з початку маркетингового року експортувала 11,7 мільйона тонн зернових

За словами Микольської, Туреччина посідає третє місце у світі з експорту традиційних українських товарів. При цьому за 7 місяців 2017 року на ринку Туреччини з'явились 89 нових українських товарів. Турецькі інвестори вклали в Україну близько 18 млн інвестицій за сім місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-