НБУ заборонив банкам “торкатися” рублів із зображенням Криму

НБУ заборонив банкам “торкатися” рублів із зображенням Криму

Укрінформ
НБУ заборонив банкам і фінансовим установам України здійснювати касові, зокрема валютно-обмінні, операції з російськими банкнотами та монетами із зображенням окупованих нею територій України.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

“Національний банк України заборонив банкам (їх філіям, відділенням) і фінансовим установам України здійснювати касові, в тому числі валютно-обмінні, операції з банкнотами (банківськими білетами) та монетами Центрального банку Російської Федерації із зображенням мап, символів, будівель, пам’ятників, пам’яток археології, архітектури, історії, краєвидів та будь-яких інших об’єктів, розташованих на окупованих Російською Федерацією адміністративно-територіальних одиницях України, та/або які містять тексти, що стосуються окупації Російською Федерацією адміністративно-територіальних одиниць України”, - йдеться у повідомленні.

Заборона поширюється також на операції, що здійснюються під час купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

Читайте також: Шендерович угледів булгаківську містерію в новій купюрі із зображенням Криму

Щодо фінансових установ та ПАТ "Укрпошта" ті ж заборони діють під час виплати переказів, прийому та видачі готівки іноземної валюти.

Відповідні заборони на здійснення операцій із такими банкнотами та монетами встановлено постановою Правління Національного банку України від 13 жовтня 2017 року № 103 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України та проведення деяких валютних операцій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-