Укрзалізниця збудує цех з унікальною технологією капремонтів рухомого складу - Кравцов

Укрзалізниця збудує цех з унікальною технологією капремонтів рухомого складу - Кравцов

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" планує розширити можливості технічної пасажирської станції «Дарниця» у Києві, тут буде збудувано цех з унікальною для України технологією виконання капітальних ремонтів. 

Про це розповів під час відвідання станції в.о. голови правління товариства Євген Кравцов, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці"

"Наразі в Україні в депо діє технологія повагонного чи посекційного ремонту, а для перевірки - використовується спеціалізована колія. У цеху, що буде будуватися на ТПС «Дарниця», здійснюватиметься повний замкнутий цикл капітального ремонту із заміною та діагностикою усього обладнання на одній колії",- йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, цех буде унікальний тим, що у ньому діятиме новий для України принцип виконання технологічних операцій – здійснюватиметься одночасний ремонт усіх вузлів та деталей поїзда на трьох рівнях рухомого складу (дахове, підвагонне та внутрішньовагонне обладнання). Оснащення цеху забезпечить можливість одночасно перевірити усі системи у складі поїзда після ремонту та загалом працездатність електропоїзда змінною та постійною напругою 27кВт та 3кВ відповідно, без жодних пересувань рухомого складу. 

Читайте також: Підготовка Укрзалізниці до зими буде не в кабінетах, а в депо - Кравцов

Крім цього, на ТПС "Дарниця" планують встановити обладнання для формування та обточування колісних пар пасажирського рухомого складу. Передбачено освоєння найновітніших засобів неруйнівного контролю рам візків, стендів для ремонту та випробувань головних компресорів, пневматичних балонів вторинної системи підвішування, циліндричних пружин, гідравлічних гасників коливань, електронного устаткування та іншого. 

"Ми вже отримали позитивний висновок комплексної державної експертизи проекту. Наразі розпочинаємо погодження міністерствами та затвердження проекту будівництва Кабінетом Міністрів України. Потім необхідно буде отримати дозвіл на початок робіт у Державній архітектурно-будівельній інспекції. Технологічна лінія спроектована так, щоб максимально автоматизувати та прискорити процес ремонту передусім швидкісних електропоїздів", – пояснив Кравцов.

За його словами, будівництво цеху потребує мільйонних інвестицій, тому вже зараз обговорюється питання, як максимально ефективно використати його потужності, які перспективні проекти втілити на його базі. "Розглядаємо можливість здійснювати на ТПС «Дарниця» і модернізацію приміських поїздів із залученням світових виробників, можливо, також забезпечити збирання вузлів електропоїздів, таким чином розвиватимемо виробничу базу технічної пасажирської станції",  – зазначив керівник "Укрзалізниці".

Він переконаний, що будівництво цього цеху та введення його в роботу дозволить використовувати ТПС "Дарниця" відповідно до її проектної потужності – забезпечувати проведення усіх видів ремонтів та здійснювати екіпірування 20 електропоїздів за добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-