Рейдерське захоплення на мільйон майна

Рейдерське захоплення на мільйон майна "Укр Зерно Трейд" розслідують на Одещині

Укрінформ
Представники Одеського главку Нацполіції, діючи в рамках Антирейдерського штабу при Одеській ОДА, розслідують обставини рейдерського захоплення майна компанії "Укр Зерно Трейд" вартістю близько 1 мільйона.

Про це повідомляє радник очільника ГУ НП в області Руслан Форостяк. 

"Члени Антирейдерського штабу при Одеській облдержадміністрації викрили бездіяльність органів державної влади і місцевого самоврядування, а також Ширяївського відділу поліції при рейдерському захопленні у серпні поточного року урожаю зерна, вирощеного хліборобами одного з аграрних підприємств. За цим фактом слідчі здійснюють провадження за ознаками ст. 191 (привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - зазначив Форостяк.

За його словами, Слідче управління ГУ НП в області проводить низку обшуків на об'єктах господарювання, власники яких входять до впливового місцевого клану і причетні до рейдерських дій, а також в адмінустановах Ширяївського району.

"Начальника Ширяївського відділу поліції Володимира Шабатуру відсторонено від посади", - додав Форостяк.

Як повідомлялося, 14 серпня підприємці компанії «Укр Зерно Трейд», що володіє майновим правом на обробку сільгоспугідь у Ширяївському районі, звернулися до керівництва Одеської ОДА та облуправління юстиції з приводу рейдерського захоплення вирощеного врожаю зерна. За словами агронома компанії, коли пшениця дозріла, і вони виїхали жнивувати, дорогу перегородили близько десяти екіпажів поліції Ширяївського району - всіляко перешкоджали потрапити на поле, а в цей час врожай збирали невідомі люди.

Читайте також: Держспоживслужба: Україна незначно відстає від минулорічних темпів експорту зернових

За словами Форостяка, "організаторами рейдерського захоплення були місцеві олігархічні групи, які, використовуючи різні адміністративні важелі, створюють у районі свого роду маленьку «феодальну державу»."Це бич, який підриває віру людей в правоохоронні та державні органи. Я вітаю створення Антирейдерської комісії при ОДА, члени якої розслідують цю справу", - додав він.

Кабмін запропонував ОДА створити оперативні штаби з протидії рейдерству в аграрному секторі, а також зобов'язати голів обласних державних адміністрацій відзвітувати про зроблене до 15 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-