ЧАЕС: Після встановлення конфайнмента у 10 разів знизилося гамма-випромінювання

ЧАЕС: Після встановлення конфайнмента у 10 разів знизилося гамма-випромінювання

Укрінформ
Після встановлення арки нового безпечного укриття над зруйнованим блоком №4 Чорнобильської АЕС гамма-випромінювання у ближній зоні НБК у середньому знизилося в 10 разів.

Про це інформує прес-служба ЧАЕС.

"Після встановлення арки у проектне положення та після виконання підготовчих робіт з будівництва НБК (видалення паливних матеріалів та твердих радіоактивних відходів, бетонування зони монтажу арки, а також засипання зони проведення робіт незабрудненим радіацією щебенем) у середньому гамма-випромінювання у ближній зоні НБК знизилося у 10 разів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фінляндія допоможе зі створенням сховища радіоактивних відходів

Як зазначається, персонал цеху радіаційної безпеки Чорнобильської АЕС проводив вимірювання потужності гамма-випромінювання у ближній зоні нового безпечного конфайнменту з червня по вересень.

Вимірювання проводилися за допомогою закріпленого на дроні електронного дозиметра 2000S виробника MGPI у трьох вертикальних площинах, кожна з яких мала дев’ять контрольних точок на висотах 30, 60 та 90 метрів над поверхнею землі. Площини розташовані від об’єкту «Укриття» на відстані 120, 256 та 355 метрів, покриваючи усю зону проведення робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-