Кабмін обрав

Кабмін обрав "свого" члена номінаційної комісії з призначення членів НКРЕКП

Укрінформ
Кабінет міністрів у середу обрав за своєю квотою третього члена номінаційної комісії з призначення членів Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Про це повідомила член зазначеної комісії по квоті Верховної Ради Світлана Голікова на своїй сторінці у Facebook. 

"Ним став екс-директор "Вінницяобленерго", директор " ВП "Черкаські магістральні електричні мережі" ДП НЕК "Укренерго" Ніцак Микола Григорович. Нагадую, що "членами Конкурсної комісії можуть бути особи, які мають повну вищу освіту, бездоганну ділову репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет. Членами Конкурсної комісії не можуть бути особи, які є членами органів управління суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, а також особи, зазначені в частині другій статті 7 цього Закону, та особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відповідно до пункту 1 статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"", - написала Голікова.

Читайте також: Конкурс Міненерго: Формується наглядова рада "Магістральних газопроводів України"

Як відомо, згідно з вимогами закону має бути визначено п’ятьох членів указаної номінаційної комісії. Зокрема, дві кандидатури має внести Президент; одну за поданням Міністерства енергетики та вугільної промисловості має внести Кабмін, дві кандидатури має подати Верховна Рада.

5 жовтня Верховна Рада проголосувала за кандидатури Василя Яструбинського і Світлани Голикової, які увійшли до складу комісії за парламентською квотою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-