Німеччина дасть українському бізнесу кредити на 100 мільйонів

Німеччина дасть українському бізнесу кредити на 100 мільйонів

Укрінформ
Німецько-Український фонд (НУФ) та український KredoBank підписали угоду з кредитування українських малих та середніх підприємств (МСП) на суму 100 млн гривень. 

Про це у середу повідомило представництво Європейського Союзу в Україні. 

«Уряд Німеччини підтримує Німецько-Український фонд з 1996 року. З того часу український бізнес отримав безліч можливостей, зокрема Програму сприяння розвитку МСП. Приєднання КредоБанку до програми поширюватиме доступ українських підприємців до позики в національній валюті на вигідних умовах», - заявив перший секретар Посольства ФРН Зебастіан Кноке.

Як зазначають у Представництві, KredoBank кредитуватиме МСП за ставкою 15% річних у гривні. 

Угода входить до Програми сприяння МСП, що фінансується Урядом Німеччини через Німецький державний банк розвитку KfW та підтримується ініціативою Європейського Союзу EU4Business.

Читайте також: В Україні стало більше грошей - Нацбанк

Серед пріоритетних для кредитування напрямів діяльності МСП - сільське, лісове та рибне господарство, переробна промисловість, тимчасове розміщення та організація харчування, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Кошти нададуть на придбання і модернізацію обладнання, придбання, будівництво або реконструкцію приміщень, поповнення обігових коштів на розширення виробництва.

«Окрім практичних порад, як вийти на єдиний ринок ЄС та якнайкраще представити там свою продукцію, одна з головних цілей ініціативи EU4Business в Україні - покращити доступ малого та середнього бізнесу до доступного довгострокового фінансування в національній валюті. Ми раді співпрацювати з KfW в цьому напрямку, щоб українські МСП отримували користь від такого фінансування», - зазначила в. о. керівника торговельно-економічного відділу представництва Європейського Союзу в Україні Джозелін Гуіттон.

Нагадаємо, що в рамках Програми підтримки МСП Німецький державний банк розвитку KfW надасть Україні 300 млн грн на підтримку фінансування МСП протягом наступних 40 років. Першим до програми приєднався ProCredit Bank 5 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-