МВФ покращив прогнози глобального зростання

МВФ покращив прогнози глобального зростання

Укрінформ
Аналітики Міжнародного валютного фонду покращили прогнози глобального зростання – до 3,6% та 3,7% у 2017 та 2018 роках відповідно, констатуючи більш позитивну динаміку у світі.

Про це заявив у вівторок під час прес-конференції в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні економічний радник Фонду Моріс Обстфельд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Останній огляд "Перспективи світової економіки" покращив прогнози глобального зростання до 3,6% цього року та 3,7% наступного. В обох випадках – це на 0,1 процентного пункту вище наших попередніх прогнозів і значно вище, ніж світові темпи зростання в 2016 році, визначені на рівні 3,2%, що було найнижчим показником з моменту світової фінансової кризи", - сказав представник Фонду.

Читайте також: Агресія Росії залишається чинником впливу на ринках капіталів – МВФ

Він підкреслив: глобальне відновлення триває і відбувається швидкими темпами. "Картина значно відрізняється від початку минулого року, коли світова економіка зіткнулася з нестійким зростанням і турбулентністю фінансового ринку", - зауважив Обстфельд. Він також зазначив, що зараз спостерігається прискорення циклічного підйому, який зміцнює Європу, Китай, Японію та Сполучені Штати, а також країни Азії, що розвиваються.

У цьому зв'язку представник МВФ підкреслив, що нинішній прогноз на 2017 рік грунтується здебільшого на більш оптимістичних перспективах зростання для розвинених країн. Водночас у 2018 році значну роль відіграватимуть ринки країн, що розвиваються, особливо в регіоні Африки.

Нинішнє глобальне прискорення також відрізняється своїми широкими масштабами – більшими, ніж коли-небудь з початку нинішнього десятиліття, підкреслив представник Фонду. У цьому контексті він закликав політиків "скористатися моментом", адже глобальне відновлення все ще залишається неповним у важливих аспектах, а вікно можливостей циклічного підйому не буде відкритим завжди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-