Агресія Росії залишається чинником впливу на ринках капіталів – МВФ

Агресія Росії залишається чинником впливу на ринках капіталів – МВФ

Укрінформ
Динаміка грошових потоків для країн, що розвиваються, нині здебільшого залежить від двох чинників: утримування зовнішнього тиску на Китай та "американських гірок" на ринках портфельних інвестицій. 

Втім, є ще один "шок" – це наслідки агресії Росії, наголошується в презентованому у вівторок огляді МВФ "Перспективи світової економіки", повідомляє власний кореспондент Укрінформу у США.

"Крім цих двох пояснювальних чинників, ціла низка інших подій сформувала динаміку потоків капіталу впродовж останніх років. Важливим характерним шоком стала різка реверсія в Росії нерезидентного притоку капіталу, починаючи з 2014 року, коли загострився її конфлікт з Україною", - зауважується в аналізі МВФ.

Відтоді щорічний нерезидентний приток капіталу в Росії становив у середньому 120 млрд дол., що становить 0,4% від ВВП для країн з перехідною економікою. І це значно менше, ніж у 2011-13 роках, зазначили у Фонді.

Читайте також: МВФ дав прогноз ВВП та безробіття в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Вашингтоні розпочалися заходи, приурочені до осінніх зборів МВФ і Світового банку. З цієї нагоди аналітики міжнародних фінансових інституцій публікують прогнози економічного зростання, фінансової стабільності у світі та інших важливих показників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-