Міносвіти: 100 мільйонів можуть виділити на центри профтехосвіти в наступному році

Міносвіти: 100 мільйонів можуть виділити на центри профтехосвіти в наступному році

Укрінформ
Міністерство освіти і науки внесло пропозицію до Кабміну, яка була підтримана, про закладення 100 мільйонів у проект держбюджету-2018 для створення і розвитку центрів профтехосвіти в усіх областях.

Про це заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей заявив  в Одесі на науково-практичній конференції «Розвиток якісної освіти Одеської області - запорука зростання економіки регіону», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо актуальним гасло, яке розпочала реалізовувати Одеська облдержадміністрація: профтехосвіта - це інструмент прискорення соціально-економічного розвитку регіону. Розвиток мережі закладів профтехосвіти для підготовки кадрів є також одним із пріоритетів роботи уряду Володимира Гройсмана. У поточному році на це виділено з держбюджету 50 мільйонів гривень, а в проекті бюджету-2018 передбачено на створення і розвиток мережі закладів профтехосвіти 100 мільйонів гривень", - зазначив Хобзей.

Як наголосив заступник глави відомства, профільний департамент Міносвіти, зокрема, працює у трьох напрямках. Перший - це зміна змісту профтехосвіти, яка формується на базі нових стандартах і модульному підході, що співзвучний з вимогами до професій у країнах Євросоюзу. По-друге, створення нових навчально-практичних центрів в областях. І, по-третє, зосередження зусиль на створенні найкращих умов для здобуття фахових знань і навичок учнями у закладах профтехосвіти.

Профтехучилища, що об'єднуються у кластери, повинні стати закладами, де випускники загальноосвітніх шкіл мають розвивати свої здібності і таланти, наголосив заступник міністра освіти.

Читайте також: Міносвіти пропонує новий підхід до стипендій

На конференції також висловили своє бачення розвитку профтехосвіти голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, директор департаменту професійної освіти Міносвіти Микола Кучинський, голова Савранської РДА Віталій Свічинський та інші учасники конференції.

У рамках конференції відбулось підписання меморандуму про державно-приватне партнерство між Міносвіти України та компанією KНАУФ, що є одним із партнерів Одеського центру профтехосвіти і провідних виробників будівельних та оздоблювальних матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-