Рада призначила

Рада призначила "своїх" членів комісії з добору нового складу НКРЕКП

Укрінформ
Верховна Рада проголосувала за кандидатури Василя Яструбинського і Світлани Голикової, які мають увійти до складу конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів НКРЕКП.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Василь Яструбинський був запропонований Комітетом з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, за його кандидатуру проголосували 252 депутати.

Світлана Голікова була висунута Комітетом з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Її призначення до складу комісії підтримали 265 депутатів.

Нагадаємо, 26 листопада чинний склад регулятора втратить повноваження через відсутність кворуму. Як повідомлялося, у березні Президент Петро Порошенко затвердив порядок ротації членів НКРЕКП. Члени комісії Юрій Голляк і Володимир Євдокимов підлягають звільненню не пізніше 6 місяців з дня набрання чинності закону про НКРЕКП, Вікторія Морозова і Борис Циганенко – не пізніше 12 місяців, а глава комісії Дмитро Вовк і член НКРЕКП Руслан Машляківскій – не пізніше 18 місяців.

Читайте також: Нацкомісія: прогнози Міненерго свідчать про можливе здорожчання електрики

Раніше в.о. голови комітету Верховної ради з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Домбровський повідомляв, що уряд та Адміністрація Президента будуть готові внести свої кандидатури до конкурсної комісії з обрання нових членів НКРЕКП одразу ж після того, як своїх кандидатів погодять парламентарії.

Згідно з вимогами закону має бути визначено п’ятьох членів номінаційної комісії. Зокрема, дві кандидатури має внести Президент; одну за поданням Міністерства енергетики та вугільної промисловості має внести Кабмін, дві кандидатури має подати Верховна Рада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-