Укртранснафта не знайшла покупців на чергову партію нафти з Кременчуцького НПЗ

Укртранснафта не знайшла покупців на чергову партію нафти з Кременчуцького НПЗ

Укрінформ
Торги з продажу 20 тис. тонни нафти марки Urals ПАТ «Укртранснафта», які знаходяться в резервуарах Кременчуцького НПЗ, не відбулися через відсутність покупців. 

Про це пише профільне видання Еnkorr з посиланням на свої джерела.

Нагадаємо, торги повинні були пройти на майданчику «Української енергетичної біржі». Увесь об'єм виставлявся одним лотом, і, за даними Еnkorr, потенційним покупцем було ПАТ «Укртатнафта», яке на попередніх торгах купило 20 тис. тонни Urals.

На 3 жовтня призначені нові торги нафтою «Укртранснафти». Цього разу держкомпанія виставила 25 тис. тонни з розбиттям на 2 лоти - по 20 і 5 тис. т.

Нагадаємо, 26 вересня на перших торгах Urals Укртранснафти 20 тис. тонн нафти придбало ПАТ «Укртатнафта», в резервуарах якої ця нафта і знаходиться, а 2 тис. тонни купило ПАТ «Укргазвидобування» з відвантаженням залізницею.

Читайте також: Укртранснафта продала першу партію спірної нафти з Кременчуцького НПЗ

Зараз на Кременчуцькому НПЗ знаходиться ще близько 180 тис. тонни нафти марки Urals, які належать держкомпанії.

Ця нафта була викачана з нафтопроводів «Укртранснафти» ще в 2014 р. Тоді усього було вилучено 628,4 тис. т. З цього об'єму 388,5 тис. тонн було поміщено на зберігання на НПЗ групи «Приват»: на Кременчуцькому НПЗ - 239,9 тис. тонни, на «Нафтохіміку Прикарпаття» - 101,9 тис. тонни, на НПК «Галичина» - 46,7 тис. т.

Спроби повернути цю нафту почалися після звільнення голови правління Олександра Лазорка у березні 2015 р. За цей час в судах договори оренди резервуарів НПЗ для її зберігання були визнані нікчемними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-