Укртранснафта продала першу партію спірної нафти з Кременчуцького НПЗ

Укртранснафта продала першу партію спірної нафти з Кременчуцького НПЗ

Укрінформ
ПАТ "Укртранснафта" реалізувала на "Українській енергетичній біржі" (УЕБ) перші 22 тис. тонни нафти марки Urals, які ще в 2014 році були викачані з нафтопроводів компанії і поміщені на зберігання на Кременчуцький НПЗ.

Про це пише профільне енергетичне видання Еnkorr із посиланням на першого заступника генерального директора Укртранснафти Андрія Пасішника.

20 тис. тонни нафти марки Urals придбало ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ), в резервуарах якого ця нафта і знаходиться. Ще 2 тис. тонни купило ПАТ "Укргазвидобування" з відвантаженням залізницею.

"Реалізація товарної нафти Urals провадиться на підставі рішення зборів акціонерів за ринковою ціною за допомогою біржових торгів. Це перші 22 тис. тонн з 202 тис.тонн Urals, що знаходиться на зберіганні в Укртатнафти", - прокоментував Пасішник.

Як повідомлялося, в липні-вересні Укртранснафта успішно продала на біржових торгах весь обсяг нафти Azeri Light, що також зберігаються в резервуарах цього НПЗ. Таким чином, на Кременчуцькому НПЗ залишається близько 180 тис. тонни нафти Укртранснафти.

Читайте також: В Укрнафті здивовані зростанням податкового боргу на 2 мільярда за даними ДФС

Нагадаємо, спірна нафта була викачана з нафтопроводів Укртранснафти ще в 2014 р. Тоді всього було вилучено 628,4 тис. т. З цього обсягу 388,5 тис. тонн було поміщено на зберігання на НПЗ групи "Приват": на Кременчуцькому НПЗ - 239,9 тис. тонни, на "Нафтохіміку Прикарпаття" - 101,9 тис. тонни, на НПК "Галичина" - 46,7 тис. т.

Спроби повернути цю нафту почалися після звільнення голови правління Олександра Лазорка у березні 2015 р. За цей час у судах договори оренди резервуарів НПЗ для її зберігання були визнані нікчемними, але до цього моменту  держкомпанія не могла повернути цю нафту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-