В Укрнафті здивовані зростанням податкового боргу на 2 мільярда за даними ДФС

В Укрнафті здивовані зростанням податкового боргу на 2 мільярда за даними ДФС

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" заявляє про "повну мішанину" в статистиці Державної фіскальної служби про зростання податкового боргу компанії.

Про це йдеться на сторінці "Укрнафти" у Фейсбук.

"Прочитали новину про зростання податкового боргу з нібито 13,6 млрд грн, до нібито 15,7 млрд грн. При цьому, журналісти пишуть, що це борг "Укрнафти", а Державна фіскальна служба України - що це заборгованість «групи «Укрнафта». Оскільки ДФС не пояснює що це за цифри, і що за група, а в цифрах повна мішанина, вирішили внести ясність", - заявили в компанії.

Як заявляють в "Укрнафті", станом на 31 серпня 2017 року, прострочений податковий борг «Укрнафти» склав 12,2 млрд грн. Ця сума включає в себе 11,3 млрд грн основного боргу по ренті, ПДВ і податку на прибуток + відсотки по розстрочці. Також вона включає 885 млн грн. простроченого податкового боргу по СД 999/97, де «Укрнафті» належить 49,9%.  

"Ця сума простроченого податкового боргу в 12,2 млрд грн не змінюється з кінця минулого року. Якщо до неї додати поточні податкові зобов'язання на кінець серпня, які ми враховуємо, як борг перед бюджетом, але гасимо вчасно - заборгованість складе близько 13,2 млрд грн", - підкреслили в компанії, 

"Ще минулого тижня ми звернулися до ДФС з проханням роз'яснити чому за їхніми підрахунками наша заборгованість збільшується, але відповіді поки не отримали. На цьому тижні продублюємо запит ще раз", - наголосили в "Укрнафті".

Читайте також: ДФС: Цьогоріч заборгованість підприємств перед бюджетом зросла на 18%

При цьому, в компанії припустили, що на її рахунок (на підрозділ НГВУ «Полтаванафтогаз») було, зокрема, записано 1,8 млрд грн боргів, що належать підприємству, в якому «Укрнафті» належить 49,9%.

"Судячи з презентації на сайті ДФС, вони «записали» борг цього підприємства у розмірі 1,8 млрд грн на наш підрозділ НГВУ «Полтаванафтогаз», хоча ця заборгованість належить СД, а НГВУ є відповідальним за подання звітності та ведення обліку", - наголосили в Укрнафті.

В компанії також підкреслили, що усі ініціативи "Укрнафти" щодо шляхів погашення заборгованості, наштовхуються на нерозуміння.

"Навколо податкового боргу відбуваються дивні речі. «Укрнафта» хоче його погасити, а держава - отримати ці гроші, але коли мова заходить про практичні кроки - усі пропозиції компанії повисають у повітрі. «Укрнафта» пропонувала використати 2 млрд м куб природного газу, які належать компанії як податкову заставу. Вартість цього газу з лишком покриває податковий борг. Із цього приводу є навіть цілий набір судових рішень, але ДФС, а з ними і Нафтогаз України і Укртрансгаз, усіма силами намагається не виконувати рішення суду і не брати газ у заставу. У травні цього року, «Укрнафта» передала в ДФС нові пропозиції: розстрочка на 3 роки і погашення податкового боргу за рахунок власних коштів «Укрнафти», вже без цих 2 млрд м куб газу. Знову мовчання. Вірніше кажуть, що пропозиція гарна, але, мовляв, треба узгодити з Міністерством фінансів України. Тепер кілька місяців бігаємо за Мінфіном, щоб зустрітися з міністром. При цьому не факт, що з цього буде якийсь толк", - наголосили в "Укрнафті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-