ФДМУ: За час управління Фондом Центренерго покращило фінансовий результат у 18 разів

ФДМУ: За час управління Фондом Центренерго покращило фінансовий результат у 18 разів

Укрінформ
За час управління Фондом держмайна пакетом акцій ПАТ «Центренерго» товариство збільшило чистий дохід від реалізації продукції більш як у півтора раза, а чистий фінансовий результат у 17,5 раза. 

Про це пише Урядовий портал із посиланням на керівника ФДМУ Віталія Трубарова.

Керівник фонду зазначив, що Центренерго привело свою фінансову звітність до вимог міжнародних стандартів, усунувши всі застереження аудиторського товариства Бейкер Тіллі, а також здійснило переоцінку основних засобів, відобразивши їх у своєму балансі за ринковою вартістю.

«Станом на кінець 2015 року баланс товариства становив близько 6,5 млрд, на кінець 2016 року 8,5 млрд, а на кінець червня 2017 року понад 10 млрд гривень», - сказав Трубаров.

Читайте також: ГПУ оголосила підозру трьом чиновникам Фонду держмайна

За його словами, фонд також працює над реструктуризацією існуючої заборгованості Центренерго, погашенням вимог кредиторів та закриттям провадження в справі про банкрутство.

«На початок ІІ кварталу 2017 р. із 1,5 млрд грн простроченої заборгованості непогашеною залишилося близько 300 млн гривень», - повідомив Трубаров.

Як повідомляв Укрінформ, ПАТ "Центренерго" 11 жовтня планує змінити тип товариства з публічного на приватне і затвердити статут у новій редакції на позачергових зборах акціонерів. Зміна типу товариства з ПАТ на ПрАТ відбудеться відповідно до вимог Закону України «Про акціонерні товариства».

«При змінах типу товариства за даних умов жоден з акціонерів не отримує переважного права на викуп акцій, бо це можливо тільки для товариств, де не більше 100 акціонерів. Відсутність переважного права акціонерів ПрАТ фонд на законних підставах передбачив також у новому уніфікованому статуті ПрАТ «Центренерго», - пояснили у Фонді держмайна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-