Україна і Туреччина домовились про захист інвестицій

Україна і Туреччина домовились про захист інвестицій

Укрінформ
Уряд на своєму засіданні схвалив проект Угоди між Україною і Туреччиною про захист інвестицій та уповноважив першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва на підписання даної Угоди з українського боку.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що Угода сприятиме поглибленню економічного співробітництва між двома країнами, а також надаватиме стимули виведенню на якісно новий рівень взаємної інвестиційної активності їх резидентів.  

Положення Угоди першочергово визначають сферу практичного її застосування, шляхи сприяння інвестиціям та їхнього захисту на території обох країн, шляхи формування максимально сприятливого для двох країн режиму інвестування, а також питання організації документообігу. Проект Угоди передбачає надання інвесторам гарантій щодо захисту від незаконної конфіскації або націоналізації активів, права вільного переказу платежів закордон, суброгації, а також визначення порядку вирішення судових суперечок між інвесторами та Урядами обох країн згідно міжнародного права.

Читайте також: Кличко: Інвестуючи у Київ - ви інвестуєте в одне з найбільш перспективних міст Східної Європи

Відповідна Угода набуде чинності з моменту отримання підтверджень щодо комплексного виконання урядами обох країн усіх необхідних для її запуску внутрішніх процедур. Вона покликана замінити діючу Угоду про сприяння та захист інвестицій від 27 листопада 1996 року, підписану у м. Анкара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-