Семерак презентував Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року

Семерак презентував Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року

Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак презентував першу редакцію проекту Стратегії низьковуглецевого розвитку України до 2050 року.

Презентація відбулася під час третьої конференції «Низьковуглецевий розвиток України», повідомляється на Урядовому порталі.

"У цьому документі закладено довгострокове бачення переходу економіки країни на низьковуглецевий розвиток. Це передбачає скорочення викидів і збільшення поглинання парникових газів, впровадження екологічно безпечного виробництва із застосуванням «зелених» технологій у всіх секторах економіки. Попереду непростий шлях інтеграції принципів стратегії у національні, регіональні та місцеві стратегії та системи розвитку», - зазначив міністр. 

Семерак подякував партнерам Мінприроди, проекту USAID і профільному Комітету Верховної Ради за підтримку ініціатив міністерства в цьому процесі.

"Закликаю експертів долучитися до професійного і громадського обговорення Стратегії. Впевнений, що ефективна, глибока дискусія дасть можливість в результаті отримати якісний стратегічний документ»,- зазначив міністр.

Він додав, що ратифікувавши Паризьку кліматичну угоду,  Україна за короткий термін векторно змінила курс кліматичної політики і нині швидкими темпами рухається далі.

"Свідченням успішності цього процесу є винесення на громадське обговорення проекту Стратегії. Ми усвідомлюємо важливість переходу на низьковуглецевий розвиток, а також відповідальність за виконання своїх зобов'язань за глобальними кліматичними угодами», - зазначив Семерак.

Читайте також: Семерак: В Україні буде Стратегія відновлення та розвитку зрошувальних систем

Міністр переконаний, що Україна має поступово відмовлятися від викопного палива і почати інвестувати у відновлювальні джерела енергії. На його думку, це не лише прогресивний план світової спільноти, а й успішна  формула швидкого економічного зростання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-