ЄС підтримає держслужбовців в Україні на 20 мільйонів євро

ЄС підтримає держслужбовців в Україні на 20 мільйонів євро

Укрінформ
Частина технічної допомоги від Європейського Союзу буде використана для підвищення зарплат новим державним чиновникам у рамках реформи державного управління, а саме - 20 млн євро.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

«На цю реформу (державного управління – ред.) в цілому (і на першу, і на другу хвилю), за підрахунками Мінфіну, закладено 1 млрд 489 млн грн. Ця сума складається з двох частин: 20 млн євро в переведенні в гривні — технічна допомога ЄС, усе інше покриватиметься з держбюджету. Ми вважаємо, що цих грошей буде достатньо, щоб завершити в наступному році трансформацію всіх міністерств», - наголосив міністр.

Читайте також: Іспанія обіцяє Великобританії плідні взаємини після Brexit

Крім цього, він розповів на що Кабмін витратив першу частину траншу в розмірі 10 млн євро.

«Із цих грошей ми змогли, по-перше, зробити додаткові надбавки, запропонувати більш конкурентні зарплати новим держслужбовцям. По-друге, ці гроші будуть використані на модернізацію інформаційної інфраструктури пілотних міністерств. Люди, які прийдуть за результатами конкурсу, будуть забезпечені всім необхідним на робочому місці. Ми також створили електронні кабінети для нових держслужбовців», - зазначив Саєнко.

Як повідомлялось, у травні ЄС надав Україні перший транш у розмірі 10 млн євро для проведення реформи державного управління у 2017-2020 роках. Загальна сума запланованої технічної допомоги становить понад 100 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-