Насалик доручив з’ясувати, чому Нафтогаз не передав активи Магістральним газопроводам

Насалик доручив з’ясувати, чому Нафтогаз не передав активи Магістральним газопроводам

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик доручив терміново розслідувати причини невиконання НАК "Нафтогаз України" плану дій з передачі активів до ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Про це повідомляє Урядовий портал.

"20 вересня міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик провів засідання комісії з розслідування причин невиконання Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" плану дій з передачі активів, матеріально-технічних та інших ресурсів до ПАТ "Магістральні газопроводи України". Комісія утворена на виконання п.8 витягу з протоколу засідання Кабінету міністрів України від 6 вересня 2017 року № 52", - йдеться у повідомленні.

Насалик зауважив, що з боку Міненерговугілля України всі пункти, передбачені постановою уряду від 1 липня 2016 року № 496, повною мірою виконані. Перелік активів, матеріально-технічних цінностей та інших ресурсів погоджено з секретаріатом Енергетичного співтовариства та затверджено урядом. Водночас, як зазначається, НАК "Нафтогаз України" в обхід цього рішення внесло зміни до зазначеного переліку.

Читайте також: Коболєв: Відставка наглядової ради може "відрізати" Нафтогаз від міжнародних кредитів

Повідомляється, що міністр доручив у 10-денний термін розслідувати причини невиконання Нафтогазом плану дій з передачі активів, матеріально-технічних та інших ресурсів до ПАТ "Магістральні газопроводи України", неналежного проведення інвентаризації майна, яке підлягає передачі, а також розслідувати проведення Нафтогазом власного анбандлінгу, який суперечить рішенням уряду та секретаріату Енергетичного співтовариства.

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року Кабінет міністрів в рамках реформування НАК "Нафтогаз України" ухвалив рішення про створення нової компанії-оператора ГТС - ПАТ "Магістральні газопроводи України".

Очікується, що ПАТ "Магістральні газопроводи України" у 4-му кварталі цього року отримає наглядову раду, що складатиметься з сімох членів: чотирьох незалежних та трьох представників держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-