Суверенні запозичення на $3 млрд стануть фундаментом для реформ – Порошенко

Суверенні запозичення на $3 млрд стануть фундаментом для реформ – Порошенко

Укрінформ
Суверенні запозичення України в розмірі $3 млрд стануть фінансовою основою для запровадження подальших реформ в Україні, що створить умови для більших інвестицій.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міжнародними інвесторами в понеділок у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна сьогодні вперше за останні три роки, вперше з часу початку агресії Росії проти нашої країни, вийшла на ринки суверенних запозичень. До цього Україна робила запозичення й лише накопичувала борги. Сьогодні ми робимо реформи, й нинішні запозичення є фінансовою подушкою, фінансовою платформою, фундаментом для проведення подальших реформ", - заявив Глава Української держави.

Читайте також: На перемовинах із США йдеться не тільки про Javelin - Президент

Читайте також: Україна завершила розміщення євробондів на $3 мільярди - Порошенко

Він підкреслив, що рішення про розміщення українських суверенних бондів на суму $3 млрд і терміном на 15 років стало проривом України на ринок суверенних запозичень з початку російської агресії.

"Україна вийшла на ринок запозичень і запозичила три мільярди доларів. При чому запозичила на рекордний термін – 15 років. Ніколи до цього Україна не запозичувала такого обсягу. Ніколи ми не запозичували на термін в п'ятнадцять років. Це надзвичайно позитивна оцінка інвесторами реформ, які відбуваються в Україні", - підкреслив Порошенко.

Президент також зауважив, що ціна запозичень для України була зменшена в порівнянні з попереднім досвідом.

"Це економія коштів державного бюджету на обслуговування зовнішнього боргу", - наголосив він.

Читайте також: Мінфін почав процес випуску нових євробондів

Президент подякував інвесторам, а також партнерам з МВФ, Світового банку, Міжнародної Фінансової корпорації, ЄБРР, які "спільно з Україною проводили ці реформи, і на сьогодні світ визнає їх ефективність". У цьому контексті він уточнив, що йдеться про реформи енергетичного сектору, дерегуляцію, нові кроки з поліпшення бізнес-клімату, у тому числі підготовку до процесу приватизації.

"Що надзвичайно головне, це робить дешевшим будь-які запозичення, і українські суб'єкти господарювання виходять на зовнішній ринок", - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент Порошенко повідомив про завершення процесу розміщення українських суверенних бондів на $3 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-