На перемовинах із США йдеться не тільки про Javelin - Президент

На перемовинах із США йдеться не тільки про Javelin - Президент

Укрінформ
Переговори про надання Україні оборонної летальної зброї просунулись дуже далеко.

Про це заявив у понеділок Президент України Петро Порошенко, виступаючи перед українською діаспорою в Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми дуже далеко просунулись у цих переговорах з новою адміністрацією Сполучених Штатів Америки",- заявив Порошенко.

За його словами, це не просто позиція, яка дозволяє "значно підвищити ціну" для російського агресора та завадити йому перейти до наступальних дій. "Це ще відкриває можливості надання нам аналогічної допомоги з боку Британії, Канади, інших країн, які чекають політичного рішення Сполучених Штатів Америки",- зазначив Глава Української держави.

Читайте також: Зброя для України: Javelin США порушать “червоні лінії” Кремля - експерт CSIS

Він акцентував, що йдеться не тільки про ракети Javelin. "Ми також говоримо про систему радіоелектронної боротьби, яка демонструє світу неспростовні докази злочинів Росії", - зауважив Порошенко, підкресливши, що це дає змогу встановлювати місце, час та калібр важкої зброї, яку підтягнула Росія до лінії зіткнення в порушення Мінських угод.

"Це докази, які дозволять нам сформувати юридичну позицію, коли будуть розглядатися злочини Російської Федерації в Міжнародному суді в Гаазі. Це не просто зброя, це юридичні інструменти захисту української позиції, і саме тому це так важливо", - наголосив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-