Проект бюджету представлять у Раді 22 вересня - Парубій

Проект бюджету представлять у Раді 22 вересня - Парубій

Укрінформ
Проект держбюджету на 2018 рік буде представлено у Верховній Раді у п'ятницю, 22 вересня.

Про це заявив голова парламенту Андрій Парубій на Погоджувальній раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пропоную, що у п'ятницю буде представлення державного бюджету... Я думаю, що ніхто не буде заперечувати, щоб ми відвели час для представлення державного бюджету (у п'ятницю, 22 вересня - ред.) ", - сказав спікер.

Така пропозиція спікера була підтримана учасниками Погоджувальної ради. У п'ятницю також відбудеться Година запитань до уряду, в рамках якої депутати зможуть поставити запитання до профільних міністрів щодо показників проекту держбюджету.

Спікер також закликав нардепів до більш ефективної роботи на пленарному тижні 19-22 вересня для завершення розгляду судової і ухвалення пенсійної реформ на цьому тижні.

"Я розраховую, що ми зможемо пройти і судову, і пенсійну і, можливо, навіть, розпочати медичну реформу", - сказав Парубій, реагуючи на зауваження голови депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленка про те, що в разі збереження темпів розгляду судової реформи,  розгляд її може затягнутися до 17 жовтня.

Москаленко зазначив, що з огляду на те, що до 1 жовтня має бути прийнята пенсійна реформа, розгляд якої планується наступним за судовою, необхідно буде або продовжувати пленарну роботу парламенту або скликати позачергове засідання.

Читайте також: Проект бюджету-2018 уже з'явився на сайті Ради

У свою чергу голова парламенту закликав депутатів не відмовлятись від повної, постатейної процедури розгляду судової реформи.

"Я дуже розраховую, я дуже сподіваюся, оскільки всі депутати, чи голови фракцій, чи голови комітетів зацікавлені в тому, щоб ми змогли пройти гідно цей процес, а гідно - це повністю розглянути, я дуже розраховую, що автори правок цього тижня будуть працювати більш ефективно, можливо не кожну правку ставити на підтвердження", - зазначив спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-