Проект бюджету-2018: Гройсман каже, що уряд відкритий до діалогу

Проект бюджету-2018: Гройсман каже, що уряд відкритий до діалогу

Укрінформ
Уряд відкритий до діалогу щодо проекту закону про держаний бюджет на 2018 рік, але цей документ потрібно ухвалити вчасно.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у своєму зверненні до співвітчизників, опублікованому у Faceook.

"Ми відкриті до дискусій, ми відкриті до діалогу з експертним середовищем, з депутатами, але переконаний в тому, що бюджет треба приймати вчасно і прогнозовано", - заявив Гройсман.

За його словами, цей документ можна назвати бюджетом розвитку, адже він передбачає економічне зростання, достойне фінансування Збройних сил України, усього безпекового та оборонного комплексу.

"Ми забезпечимо інвестування у розвиток національної економіки, що є надзвичайно важливим, фінансування реформи освіти, реформи охорони здоров’я, масштабне будівництво, підтримку національної культури і науки. Усе це є пріоритетами бюджету на 2018 рік", - підкреслив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 15 вересня схвалив проект закону про державний бюджет України на 2018 рік та невідкладно вніс його на розгляд Верховної Ради.

Читайте також: Проект бюджету-2018 найближчим часом опублікують на сайті Ради - Парубій

У проекті визначено пропозиції уряду щодо підвищення заробітної плати освітянам та лікарям. Серед інших пріоритетів, зокрема, сфери енергоефективності, аграрного сектору, національна безпека й оборона, продовження децентралізації.

Так, Кабмін у проекті держбюджету на наступний рік заклав зростання ВВП на рівні 3% при 7% інфляції. Проект держбюджету на 2018 рік передбачає виділення на безпеку та оборону держави 163 млрд грн.

Пріоритетом також є ремонт доріг, оскільки на Дорожній фонд передбачається 44 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-