Кабмін схвалив проект бюджету-2018

Кабмін схвалив проект бюджету-2018

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив проект закону про Державний бюджет України на 2018 рік та має намір невідкладно внести його на розгляд Верховної Ради.

Таке рішення було прийняте на засідання уряду в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми внесемо у парламент, і я упевнений, що деякі політикани одразу почнуть його критувати, навіть не бачивши. Але ми до цього готові. Прошу громадян займатися своїми справами, аніж слухати тих, хто постійно нас хоче направити у депресію. Ніякої депресії не буде, а тільки рух уперед", - сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Він закликав провести професійну та якісну дискусію щодо цього документа, а не  не популістичну.

Читайте також: Перший трильйон. Гройсман прогнозує рекордні доходи бюджету-2018

Прем'єр наголосив, що ухвалення головного фінансового документа дозволить підтримати всі сфери життя країни. Він запевнив, що бюджет збалансований, і важливо, щоб цей баланс   не був порушений.

Він зазначив, що у проекті бюджету визначено пропозиції уряду щодо підвищення заробітної плати освітянам та лікарям. Серед інших пріоритетів, зокрема, сфери енергоефективності, аграрного сектору, національна безпека й оборона, продовження децентралізації.

Так, Кабмін у проекті держбюджету на наступний рік заклав зростання ВВП на рівні 3% при 7% інфляції . Проект держбюджету на 2018 рік передбачає виділення на безпеку та оборону держави 163 млрд грн, сказав Гройсман.

Пріоритетом також є ремонт доріг, адже на Дорожній фонд передбачається 44 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-