Найнижчі в Європі: голова Нацкомісії хоче

Найнижчі в Європі: голова Нацкомісії хоче "справедливі ціни" на електрику

Укрінформ
Тарифи для населення на електричну енергію в Україні на сьогодні найнижчі в Європі. Але впровадження нового ринку електричної енергії дозволить встановити справедливий рівень цін.

Про це заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк з нагоди запуску Координаційного центру по впровадженню нового ринку електричної енергії.

"Тарифи для населення на електричну енергію в Україні найнижчі в Європі. Впровадження нового ринку електричної енергії дозволить встановити справедливий рівень на якісні та сталі послуги завдяки конкуренції та стимулювання до ефективності", - заявив він.

За словами Вовка, несправедлива вартість тарифів для населення встановилася в Україні внаслідок популізму політиків "про захист споживача".

Читайте також: Уряд не підтримує ідею НКРЕКП про введення RAB-тарифу

"Всі ми чуємо від політиків роками солодкі, батьківські слова про захист споживача - в результаті тарифи для населення на електричну енергію в Україні найнижчі в Європі. На спір політики готові зробити тарифи навіть від'ємними, але наше завдання зробити послуги сталими та якісними. Впровадження нового ринку електричної енергії дозволить встановити справедливий рівень саме на такі послуги завдяки конкуренції та стимулюванню до ефективності", - акцентував посадовець.

До уваги Координаційного центру було представлено детальний план-графік та зведена інформація по впровадженню нової моделі ринку електричної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-